Yoko Ono op oorlogspad

Yoko Ono brengt op 19 oktober haar nieuwe album Warzone uit. Gisteren heeft ze de eerste video van dit album gelanceerd. Het gaat om het nummer Now or Never.

Warzone

Op het album Warzone staan 13 nummers. Het zijn geen nieuwe tracks, maar 13 nummers uit de periode 1970-2009. Ze heeft de nummers een beetje opgepoetst en wat gemoderniseerd. Wat opvalt is dat de tekst en boodschap van de nummers nog steeds actueel zijn. Ook het grijsgedraaide nummer Imagine, van de overleden John Lennon en waarvan Ono mede auteur is, staat op het album.

Now or Never

Now or Never is niet al te best gezongen. Maar dat was te verwachten. Ono is nooit een groot zangeres geweest. En ‘gezongen’ is ook eigenlijk veel teveel eer. Eigenlijk is het meer oplezen. Oplezen met een loszittend kunstgebit, want ze lissspelt als een dolle. Ik weet niet of dit album muzikaal zo’n grote bijdrage levert aan de wereld, maar toch mag ik die Ono wel. Ze is 85 jaar, doet wat ze zelf wil is nog strijdbaar. Ze vecht voor een betere wereld. Dat is toch mooi! In het nummer Now or Never laat ze dat duidelijk horen

Are we gonna keep pushing our children to drugs?
Are we gonna keep driving them insane?
Are we gonna keep laying empty words and fists?
Are we gonna be remembered as the century that failed?
People of America when will we learn?
It’s now or never there’s no time to lose

Yoko Ono
Yoko Ono en John Lennon zingen een deuntje. Bron afbeelding: Michiganensian is the University of Michigan yearbook van de University of Michigan, 1972 Michiganensian, p. 203) [Publiek domein], Wikimedia Commons

De wereld is een puinhoop

De wereld is een puinhoop… een warzone. Ono wil aan de slag om die rottige wereld te veranderen en te verbeteren.

“The world is so messed up. Things are very difficult for everybody. It’s a warzone that we are living in…” “I like to create things in a new way. Every day things change.”

Meer informatie over Ono’s nieuwe album vind je op Yoko Ono Warzone.

Eigen oorlog

Overigens heeft Ono deze week haar eigen oorlog tegen de commercie gewonnen. Ono won namelijk een rechtszaak tegen het Poolse frisdrankbedrijf On Lemon (voorheen John Lemon). Met de verkoop van de drankjes onder het merk On Lemon – John is On wordt inbreuk gemaakt op het merk John Lennon dat in handen is van Yoko Ono.

Bronnen: NRC, Nu.nl, That Eric Alper