Smells Like Van Spirit: zoektocht naar straatmuzikanten

Marten Berger is een producer uit Duitsland. Hij bouwde een een oude ijscowagen om tot een mobiele opnamestudio en ging op reis. Deze tocht noemde hij Smells Like Van Spirit, en maakte kennis met getalenteerde straatmuzikanten van Enschede tot Helsinki en van Praag tot Lissabon.

Man met een een missie

Marten Berger is een man met een missie. Hij wil Dat Europa een hechter Europa wordt. Muziek is volgens hem de perfecte manier om de diverse Europese culturen en landen dichter bij elkaar te brengen. Daarom reed hij met een oude bus door Europa om de songs en muziek van de beste straatmuzikanten op te nemen en met de rest van de wereld te delen.

Smells Like Van Spirit

Een deel van zijn missie is inmiddels geslaagd. Nu, 2 jaar en 25 landen later is heeft hij de beste straatmuziek verzameld. Hij noemt deze verzameling liedjes Europa’s Pavement Melodies.

De straatmuzikanten uit die 25 landen, spelen voornamelijk originele muziek en zijn niet in beeld bij de muziekindustrie. Voor hen is geen plek grote podia en tv-shows. Toch zijn het ongelooflijke goede artiesten die te gekke muziek maken. Je kunt de muziek beluistern op het Youtube kanaal van Sounds Like Van Spirit. Hieronder al een voorproefje.

Marten wil meer

Maar Marten Berger wil meer. Hij wil een documentaire maken, een boek over de reis publiceren en een album maken. En daar is geld voor nodig. Via Ulule kun je helpen. Volg Marten Berger op Facebook en op Instagram