Platenbeurs Agenda

Op deze pagina vind je de platenbeurs agenda met de eerstkomende 30 vinylmarkten, platenbeurzen en andere muzikale markten.

Bekijk de komende 30 platenbeurzen

Evenement details:

 • zo
  18
  nov
  2018

  50ste Mega Platen & CD Beurs in Utrecht

  10.00-17.00Utrecht, Jaarbeurs

  Op zaterdag 17 en zondag 18 november vindt de Mega Platen & CD Beurs in Utrecht (Jaarbeurs) plaats. En dit jaar is een bijzonder jaar. Het is namelijk de 50ste keer dat deze Mega Platen & CD Beurs wordt gehouden. Muziekliefhebbers en muzikanten uit de hele wereld komen bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken op het gebied van muziek.

  Mega Platen & CD Beurs

  Exposities op de Mega Platen & CD Beurs

  Op deze Mega Platen & CD Beurs kun je drie grote exposities bewonderen. De eerste getiteld ‘Amazing Album Art‘ is gecureerd door popcultuurexpert Johan Kugelberg (USA). De tweede expo toont het persoonlijk archief van Joy Division‘s bassist Peter Hook (UK). En de derde bestaat uit psychedelische jaren zestig posters van en met kunstenaar Nigel Waymouth (UK).

  Op de beurs zijn er ook optredens. Zo kun je luisteren naar onder andere Gruppo Sportivo en Bert Heerink (Vandenberg). Ook worden er diverse boekpresentaties gegeven waaronder een nieuw boek over Zappa geschreven door Peter Sijnke. Speciale gasten zijn onder andere Jon Savage (UK) en Peter Hook (UK). Fanatieke verzamelaars kunnen hun hart ophalen bij de presentatie van een gratis gelimiteerd singletje met Tim Knol en Kevn Kinney.

  De entree bedraagt aan de kassa 14 euro per persoon en in de online voorverkoop  bedraagt dit 12,50 euro

  Meer informatie vind je op de website van Recordplanet en op Facebook

Check vooraf of de platenbeurs nog doorgaat

Ik heb geprobeerd deze lijst zo nauwkeurig mogelijk samen te stellen. Maar ik ben niet perfect en maak wel eens een foutje en je weet bovendien nooit van te voren of de platenbeurs daadwerkelijk doorgaat. Storm, regen, wegopbrekingen en onverwachte stakingen van het openbaar vervoer, kunnen spelbrekers zijn. Als je van plan bent te gaan, is het verstandig altijd nog even vooraf te controleren of de platenbeurs echt doorgaat!

platenbeurs agenda

Vinyl Jargon

Ook handig is om je te verdiepen in het termen en begrippen uit de platenwereld. Ik heb een speciaal artikel over dit zogenaamde vinyl jargon geschreven. En neem ook eens kijkje op de website Vinyl Verzamelen.

Meer over vinyl

Op LetsGroef.nl vind je nog veel meer interessant leesvoer over vinyl. Heb je een suggestie voor deze platenbeurs agenda, organiseer je zelf een tweedehands vinyl beurs of heb je een opmerking of suggestie, neem dan contact op via het contactformulier.