Platenbeurs Agenda: (bijna) alle platenbeurzen opgesomd

Platenbeurs agenda met de eerstkomende 30 vinylmarkten, platenbeurzen en andere muzikale markten. Organiseer je een platenbeurs en wil je deze gratis vermelden in de agenda? Dan kun je een berichtje sturen naar info@letsgroef.nl. Zie je een foutje of heb je een opmerking, dan hoor ik het natuurlijk ook graag!

Check altijd bij de organisator van de platenbeurs (dus niet bij mij) of het evenement echt doorgaat! Ook andere vragen over de platenbeurs, dien je aan de organisator van die platenbeurs te stellen. Ik kan je niet verder helpen!

Tsjakka Boem

Bekijk de komende 30 platenbeurzen

Evenement details:

 • zo
  21
  mei
  2023

  Platenbeurs in het Grafisch Atelier Hilversum

  10.00-16.00Hilversum, Grafisch Atelier

  Op de platenbeurs in het Grafisch Atelier Hilversum kun je snuffelen tussen de drukpersen naar het mooiste vinyl. Een selecte groep vinylhandelaren zal tussen de drukpersen van het Grafisch Atelier hun exclusieve waar verkopen. De entree bedraagt 2 euro p.p. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.

  Een exclusieve platenbeurs gecombineerd met een muziek gerelateerde tentoonstelling. Dit jaar met gigposters van de Groningse illustrator en graficus Douwe Dijkstra. Dijkstra is een illustrator pur sang met een ambachtelijke benadering en een scherp oog voor detail. Hij laat zich door van alles inspireren, van antiekwinkels tot google-afbeeldingen. Hij koopt graag oude lelijke stripboeken en ontdekt er iets geweldigs in. Hij maakt ook zeefdruk posters voor Vera Artdivision. Dijkstra maakte artwork voor bands als The Black Marble Selection, DeWolff en Leif de Leeuw band. Andere opdrachtgevers zijn De Volkskrant, Het Algemeen Dagblad, Roadburn en Regaad Utjouwerij. Hij maakt ook deel uit van het Knetterijs collectief. Ze delen een studio waar ze hun tijd verdelen tussen freelance projecten en collectieve inspanningen. Maak kennis met dit Gronings talent én eenachtste van illustratie-collectief Knetterijs tijdens de platenbeurs. Het werk is te zien tot 22 juli in de gangen van het Grafisch Atelier.

Check vooraf of de platenbeurs nog doorgaat

Ik heb geprobeerd deze lijst zo nauwkeurig mogelijk samen te stellen. Maar ik ben niet perfect en maak wel eens een foutje en je weet bovendien nooit van te voren of de platenbeurs daadwerkelijk doorgaat. Storm, regen, wegopbrekingen, het coronavirus en onverwachte stakingen van het openbaar vervoer, kunnen spelbrekers zijn. Als je van plan bent te gaan, is het verstandig altijd nog even vooraf te controleren of de platenbeurs echt doorgaat!

platenbeurs agenda

Vinyl Jargon

Ook handig is om je te verdiepen in het termen en begrippen uit de platenwereld. Ik heb een speciaal artikel over dit zogenaamde vinyl jargon geschreven.

Meer over vinyl

Op LetsGroef.nl vind je nog veel meer interessant leesvoer over vinyl. Heb je een suggestie voor deze platenbeurs agenda, organiseer je zelf een tweedehands vinyl beurs of heb je een opmerking of suggestie, neem dan contact op via het contactformulier.