Platenbeurs Agenda: (bijna) alle platenbeurzen opgesomd

Platenbeurs agenda met de eerstkomende 30 vinylmarkten, platenbeurzen en andere muzikale markten. Organiseer je een platenbeurs en wil je deze gratis vermelden in de agenda? Dan kun je een berichtje sturen naar info@letsgroef.nl. Zie je een foutje of heb je een opmerking, dan hoor ik het natuurlijk ook graag!

Check altijd bij de organisator van de platenbeurs (dus niet bij mij) of het evenement echt doorgaat! Ook andere vragen over de platenbeurs, dien je aan de organisator van die platenbeurs te stellen. Ik kan je niet verder helpen!

Tsjakka Boem

Bekijk de komende 30 platenbeurzen

Evenement details:

 • za
  22
  apr
  2023

  56th Mega Record & CD Fair ‘s-Hertogenbosch

  9.00-17.00Den Bosch, Brabanthallen

  Op de 56th Mega Record & CD Fair ‘s-Hertogenbosch vind je dealers uit alle hoeken van de wereld, uit de VS, Zuid-Afrika, Mexico, Brazilië, Japan, Zuid-Korea en alle Europese landen. Samen vullen ze meer dan 16.000 vierkante meter. De genres die te koop zijn op een oppervlakte ter grootte van bijna twee voetbalvelden zijn in gelijke hoeveelheid aanwezig. Krautrock, Speed metal, Prog. Nederbeat, Zuid-Afrikaanse jazz, Kaapverdische folk, noem maar op. Als er een plaat is die je zoekt, is de kans groot dat hij hier in een van onze 550 kramen te vinden is. Wij zijn 's werelds onbetwiste grootste platenbeurs met een bezoekersaantal dat zijn weerga niet kent. Maar RecordPlanet is meer dan alleen de grootste platenbeurs ter wereld. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, met elkaar in contact komen en hun liefde en passie voor muziek en vinyl delen, we hebben een veiling, exposities, signeer- en luistersessies, boekpresentaties en live optredens.

  Wij zijn een Vinyl Walhalla. Dit is Heilige Grond 😉!

  Koop je ticket in de online voorverkoop en bespaar tijd en geld door niet in de rij te staan voor de kassa. Kinderen tot en met 15 jaar hebben (onder begeleiding van een volwassene) gratis toegang.

  Tickets: https://recordplanet.eventgoose.com/

  De opbouwdag van de beurs is altijd op vrijdag. Maar deze dag is traditiegetrouw ook de dag dat mensen uit de branche elkaar kunnen ontmoeten, netwerken en over en weer zakendoen met elkaar. Om de veiligheid tijdens de opbouw op vrijdag te kunnen waarborgen zijn voor deze vrijdag slechts een BEPERKT aantal tickets beschikbaar. Als extra bonus geeft dit exclusieve ticket ook de mogelijkheid om de beurs in het reguliere beursweekend (zaterdag en zondag) te bezoeken.

  Vergeet niet genoeg cash mee te nemen want veel exposanten hebben geen betaalautomaat.

  Voor meer informatie over deze en onze andere beurzen kun je terecht op onze website www.recordplanet.nl of volg ons op FacebookInstagram of YouTube.

Check vooraf of de platenbeurs nog doorgaat

Ik heb geprobeerd deze lijst zo nauwkeurig mogelijk samen te stellen. Maar ik ben niet perfect en maak wel eens een foutje en je weet bovendien nooit van te voren of de platenbeurs daadwerkelijk doorgaat. Storm, regen, wegopbrekingen, het coronavirus en onverwachte stakingen van het openbaar vervoer, kunnen spelbrekers zijn. Als je van plan bent te gaan, is het verstandig altijd nog even vooraf te controleren of de platenbeurs echt doorgaat!

platenbeurs agenda

Vinyl Jargon

Ook handig is om je te verdiepen in het termen en begrippen uit de platenwereld. Ik heb een speciaal artikel over dit zogenaamde vinyl jargon geschreven.

Meer over vinyl

Op LetsGroef.nl vind je nog veel meer interessant leesvoer over vinyl. Heb je een suggestie voor deze platenbeurs agenda, organiseer je zelf een tweedehands vinyl beurs of heb je een opmerking of suggestie, neem dan contact op via het contactformulier.