Over LetsGroef in 13 FAQ’s

LetsGroef.nl is een muziekblog. Niet meer en niet minder. Ik (Marlies) ben een junk als het gaat om muziek. Kan me geen dag zonder muziek voorstellen. Om je een beetje wegwijs te maken in het ‘hoe en waarom’ van deze site, zijn deze 13 FAQ’s opgesteld.

1. Wat is LetsGroef.nl?

Een blog over muziek. Niet meer en niet minder. Aan de orde komen allerlei muzikale zaken die mij interesseren, waar ik meer over wil weten, maar ook over verhalen achter een liedjemuzikale sites die op het web heb ontdekt en mooie tracks waar ik meer van wil weten.

2. Waarom heet deze site LetsGroef?

To groove, grooving, groovy, in the groove…. Die termen heb je vast wel eens gehoord. To groove is straattaal voor lekker bewegen of dansen. En als je dit combineert met de groef van de plaat, dan krijg je Lets Groef!

Earth, Wind & Fire maakte er in 1981 een liedje over. Luister zelf maar!

3. Wie ziet er achter LetsGroef?

Dat ben ik… Marlies. Achternaam is niet geheim, maar heeft niet veel meerwaarde. Wil je deze echt weten en heb je hier een goede reden voor, stuur me dan gerust even een mailtje met je verzoek.

4. Wat was je allereerste plaat?

Dat was Moonflower van Santana uit 1977. Vinyl natuurlijk. Het was een dubbelalbum en ik kocht hem in eerste instantie voor het nummer She’s Not There. Dat was een hit. Maar eigenlijk vond ik het beste nummer Europa (Earth’s Cry Heaven’s Smile). Dat gitaarspel…. Luister zelf maar!

5. Hoe zie je eruit?

Jeetje… Blond, met hier en daar een grijze haar. Blauwe ogen, zo’n 1,75 meter lang en enkele kilo’s te zwaar.

6. Heb je huisdieren?

Ja natuurlijk! Ik heb twee honden en drie twee katten. Kan me geen leven zonder mijn veestapeltje voorstellen.

7. Wat zijn je meest favoriete muziekinstrumenten?

Basgitaar, trombone, drums en mondharmonica. En natuurlijk is de menselijke stem ook te gek. Bijna vergeten te melden dat ik ook de Hammond orgel geweldig vind. Ik heb zelfs een Hammondorgel riedeltje als beltoon: de begintonen van Outa Space van Billy Preston uit 1971.

8. Naar welke muziek luister je het liefst?

Ik hou van vele muziekstijlen. De laatste tijd ben ik zelfs country en jazz gaan waarderen. Ik ben steeds niet overtuigd van musical en operette… Hoe ik ook mijn best doe, ik kan er maar niet aan wennen.

Echt gek ben ik op funk en soul uit het begin van de jaren ’70. Ook hou ik van gospel met van die fantastische koren. Nobody Knows van Pastor T.L. Barrett and the Youth For Christ Choir uit 1971 is daar een goed voorbeeld van.

9. Wat is je ‘ergste’ guilty pleasure?

Margrietje van Louis Neefs. Ik wil er niet over praten!

10. Waar heb je onlangs nog naar geluisterd?

Ik luister nu naar I’m Gonna Make Her Love Me van Jim Ford. Lekker zweterige countrysoul afkomstig van het album Harlan Country.

11. Wat zijn je dagelijkse bezigheden, naast dit blog?

Ik heb een baan. Een leuke baan, maar erg intensief. Ik werk met mensen namelijk! Als ik thuis kom, heb ik vaak echte een flinke dosis muziek nodig om even te ontspannen. In mijn vrije tijd wandel ik veel met mijn honden, drink er af en toe eentje en luister veel naar soul. Ook bezoek ik regelmatig een platenbeurs. Op het ogenblik ben ik bovendien bezig om mezelf mondharmonica te leren. Mijn droom is dat ik ooit al deze liedjes kan spelen.

12. Welke blogs lees je zoal?

Ik lees me rot en volg er eigenlijk teveel om op te noemen. Het meest interessante leesvoer, blogs, apps en software heb ik verzameld op dit leeslijstje.

13. Waar heb je een hekel aan?

Aan regenpakken en aan getreuzel. Word ik echt narrig van! Ook hou ik helemaal niet van slaafse navolging en trends. Iedereen die opeens hetzelfde nummer mooi vindt en dezelfde kleur blouse draagt… daar kan ik echt niet tegen.

Over LetsGroef.nl

Meer weten over LetsGroef?

Wil je meer weten over LetsGroef.nl, heb je nog vragen of suggesties, of organiseer je een platenbeurs of ander muzikaal evenement, dan kun je me altijd mailen. En heb je nog vragen aan mij of over mijn blog? Meld het me dan! De leukste voeg ik toe aan deze pagina.