Muzikale Ontdekkingen, deel 8: Vuurwerk voor je hersenen

In Muzikale Ontdekkingen, deel 8 gaat het over de playlists van Michelle Obama, een Nintendo gitaar, over albumhoezen en over muziek maken. Dat is vuurwerk voor je hersenen!

Muzikale Ontdekkingen, deel 8

Bekijk hieronder deze en andere muzikale ontdekkingen die ik voor je heb verzameld in het achtste deel in deze rubriek.

Leuk… Dit lijstje met 75 beroemde albumhoezen.

Underground Radio Directory is een nieuwe website waar onafhankelijke radiozenders uit de hele wereld.

Welke vrouw is de beste verdienende zangeres ter wereld. Ja dat is Katy Perry. Ze versloeg Beyoncé die vorig jaar de grote winnaar was. Maar wie staat er op de 8ste plaats? Ja dat is Helene Fischer. Op 36Hype wordt de zangeres en haar zangkunsten als volgt omschreven:

Fischer, 34, is a singer in the schlager style, a sentimental German pop tradition that shares themes with country music.

Rob Scallon speelt Mario theme op en Nintendo gitaar.

Muziekmaken is goed voor je brein. Wanneer je naar muziek luistert, worden diverse delen van je hersenen actief gebruikt. Maar nog beter voor de hersenen is om muziek te maken. In onderstaande video legt Anita Collins uit dat er echt vuurwerk in de kop afgaat en dat dit vuurwerk positieve effecten op je brein heeft.

Luister naar drie playlists van Michelle Obama verdeeld over de periodes 1964-1979, 1980-1979 en 1998 tot en met 2018. De afspeellijsten zijn samengesteld door Questlove, de Amerikaanse dj, multi-instrumentalist en muziekjournalis,. Hij noemde deze serie The Michelle Obama Musiaqualogy. Zou ze echt alleen van soul, jazz en hip hop houden?

Het meest gesampelde liedje ooit is Amen Brother van The Winstons uit 1969. Volgens de website Who Sampled is de drumbreak uit dit nummer al meer dan 3000 keer gesampeld. Op Mixmag zijn de 20 beste nummers die dit fragment gebruikten, op een rijtje gezet. Hieronder nog even het origineel.

Ik heb honger, later we wat gaan eten… en dat dan vertaald naar een drumsolo!

Gunhild Carling is een Zweedse jazzmuzikant en multi-instrumentalist die bekend staat om haar shows waarin ze muzikale kunsten uithaalt met muziekinstrumenten. Zo kan ze gelijktijdig spelen op drie trompetten en laat de doedelzak swingen.

Oude afgedankte Hitachi beeldschermen krijgen een nieuw leven als percussie-instrument. Luister naar Concerto in Hitachi major

Bollywood Breakdance uit de film Pasivadi Pranam uit 1987.