Muzikale Ontdekkingen, deel 7

In Muzikale Ontdekkingen, deel 7 gaat het over de geschiedenis van de grunt, de 20 beste albums volgens Tom Waits, gitarist met een helm, de Bellowphone, het nummer Trumpcrazy en veel muzikale zaken.

Muzikale Ontdekkingen, deel 7

Bekijk hieronder de geschiedenislessen over muziek, onderzoek op basis van data uit de wereld van de muziek en andere muzikale ontdekkingen die ik voor je heb verzameld in het zevende deel in deze rubriek.

Goed dat de gitarist een helm op heeft

Ooit gehoord van de Bellowphone? Ik ook niet. Het blijkt een zelfgebouwd muziekinstrument te zijn van Leonard Solomon. De Bellowphone is een ingenieus muziekinstrument dat aangedreven wordt met lucht uit blaasbalgen. Op het nummer Brandy (You’re a Fine Girl) van Looking Glass kun je de Bellowphone in actie horen.

De grunt, ook wel bekend als death grunt, is een veelvoorkomende zangtechniek in de metal. De techniek is niets nieuws. De Vikingen deden het ook al! Het bewijs vind je in onderstaande video.

Hip hop is hot in India. Dat zal alleen nog maar hotter worden, want op Valentijns Dag 2019 wordt de Bollywood film Gully Boy, voor het eerst te zien. Deze film gaat over het leven van de Mumbai Rappers Divine en Naezy. Luister alvast naar het nummer Mere Gully Mein. 

De 20 beste albums volgens Tom Waits. De drie allerbeste zijn volgens Waits:

  1. In The Wee Small Hours by Frank Sinatra uit 1955
  2. Solo Monk by Thelonious Monk uit 1964
  3. Trout Mask Replica by Captain Beefheart uit 1969

Metal uit Afghanistan… Lijkt een onmogelijke combinatie, maar het bestaat echt. Er is zelfs een documentaire over gemaakt, getiteld Rockabul. Deze muziekdocumentaire gaat over de opkomst en ondergang van een Afghaanse metalband genaamd District Unknown, de eerste Afghaanse metalband ooit. Bekijk hieronder de trailer.

Collectieve zelfmoordpoging van deze club trombonespelers. Ziet er indrukwekkend uit.

Rita is Gone! Da’s jammer. Maar het levert wel een mooi nummer op, gezongen door The Marcus King Band. Marcus is pas 19 jaar, heeft nog jeugdpuistjes, maar klinkt als een oude kerel.

Trumpcrazy… In 1955 werd er al een nummer over geschreven. De Cubaanse bandleider Anselmo Sacasa, ook bekend als de Mambo Ming, bracht het uit

The Scratch speelt regelmatig Wicklow Street in Dublin. Klinkt goed! En fijn dat ze allemaal dezelfde kapper hebben!

Zelda Ocarina of Time – Song of Storms gespeeld op marimba.

Frank Zappa als dirigent. Op 17 september 1992 dirigeerde hij het Ensemble Modern, Alte Oper in Frankfurt, Duitstalnd. Twee jaar later overleed hij. Luister naar Dog Breath Variations en Uncle Meat.