Muzikale Ontdekkingen, deel 17

In Muzikale Ontdekkingen, deel 17 gaat het over ping pong balletjes, een gitaar die in je handbagage past en een mondharmonica concert. Dit en meer muzikale ontdekkingen vind je in onderstaand artikel.

Muzikale Ontdekkingen, deel 17

Ping Pong balletjes, plastic bekertjes en een xylofoon.

De 16 jaar oude Yannie Tan speelt de Hongaarse rapsodie nr. 2 van Franz Liszt. Het nummer wordt ook wel The Cat Concerto genoemd omdat het in een MGM kortfilm van William Hanna en Joseph Barbera met Tom en Jerry ten gehore werd gebracht.

Vijftig liedjes over kaarten en atlassen

Jisoo Yu en David Hart van de UNC Moonlight Dance Crew dansen op September van Earth, Wind and Fire.

Stevie Ray Vaughan gaf in 1989 een concert in ACL in Austin, Texas. Toen hij Look at Little Sister speelde, knapte er een snaar. Zijn technicus Rene Martinez zorgde dat Vaughan een nieuwe gitaar kreeg. En dat ging heel soepeltjes. Check het op onderstaande video.

BB King gaat weer heel anders met een kapotte snaar om. Hij zet er gewoon een nieuwe op en blijft zingen. Check het bij ongeveer 3.30 minuut.

De Jammy is een lichtgewicht gitaar en weegt nog geen 1,5 kilo. Je kunt hem helemaal uit elkaar halen en in je handbagage stoppen. Handig als je op reis gaat. De Jammy kost, €449,-. Wil je weten hoe het werkt? Bekijk dan hieronder een video van de Jammy.

Luister naar Rock Around The Clock op mondharmonica gespeeld door het Mendes Harmónica Trio

Waarom heb je tekst nodig, als je het ook af kunt met Doo Bee Doo, O Bla Di en meer van dat soort klanken. Project Moonbase maakte er een playlist van.

Narasirato is een band afkomstig van de Solomon Eilanden. Ze coveren Rude van Magic!, met als begeleiding panfluiten.

Luister naar het Pink Panther Theme op de contrabas. Het nummer wordt gespeeld door Božo Paradžik en studenten.

Marvin Gaye was het goudhaantje van Motown, maar minder bekend is dat hij eigenlijk ook wilde acteren. En dat lukte. Zijn acteercarrière was twee films groot. En dat lag volgens Gaye niet aan hemzelf, maar aan zijn manager. De twee films waarin hij speelde waren The Ballad of Andy Crocker uit 1969 en Chrome and Hot Leather uit 1971. Hieronder twee fragmenten waarin Marvin Gaye schittert.

How Vinyl Records are Made – The Sound and the Story is een documentaire van platenmaatschappij RCA Victor waarin aan de hand van de opname van de opera Romeo And Juliet, wordt uitgelegd hoe een plaat wordt gemaakt. Een lekker saai verhaal, maar dat was ook wel te verwachten bij een documentaire uit 1956. Er zijn nog veel meer interessante documentaires over vinyl en bekijk The Sound and the Story alvast hieronder