Muzikale Ontdekkingen, deel 16

In Muzikale Ontdekkingen, deel 16 gaat het over een bijzondere one-man-band, een ode aan de afro, de klank van Yorkshire en een lekker gospel nummer. Dit en meer muzikale ontdekkingen vind je in onderstaand artikel.

Muzikale Ontdekkingen, deel 16

Afgelopen 6 juli overleed João Gilberto. Hij was een Braziliaans musicus en wordt gezien als de uitvinder van de bossa nova. Hij wordt daarom ook wel de ‘vader van bossa nova’ genoemd. In 1978 keerde João Gilberto, die in de Verenigde Staten woonde, terug naar Brazilië. Hij gaf daar een tournee. Maar Gilberto was lastig mens en een veeleisend artiest en het was niet snel goed. Soms weigerde hij te spelen omdat het geluid te slecht was, het publiek hem niet beviel, of omdat er irritante omgevingsgeluiden te horen waren. Bekijk hieronder de repetitie voor een special voor de Braziliaanse zender Tupi.

Bekijk deze bijzondere one-man-band. Echt geniaal!

Girls Just Wanna Have Fun van Cyndi Lauper was niet de allereerste versie. et was een cover van het gelijknamige nummer van Robert Hazard uit 1979. Dit nummer is nooit op de plaat gezet. Het bleef bij een demo.

Hoe wordt een trompet gemaakt? Op onderstaande muziekdocumentaire wordt het uitgelegd.

Bekijk eens een serie albumhoezen met een ode aan de afro! Een van mijn favorieten is Billy Preston. Luister naar Nothing from Nothing.

The Time For Peace Is Now is a collection of bijzondere gospel nummers uit de jaren ’70. Bijzonder omdat deze gospeltracks niet gaan over god of over Jezus, maar over hoe we met elkaar omgaan en samenleven. Het album maakt deel uit van de World Spirituality Classics-serie van het Luaka Bop label World Spirituality Classics series. Luister hieronder alvast naar Willie Scott & The Birmingham Spirituals met het nummer Keep Your Faith to the Sky.

De Ciari Ascender Travel Guitar is een opvouwbare gitaar die je gemakkelijk kunt meenemen in je bagage. Handig voor op vakantie!

Wil je weten hoe Yorkshire klinkt? Je hoeft er niet naar toe want voor BBC4’s Listen to Britain, is een prachtig tekenfilmpje gemaakt dat voorzien is met geluiden Yorkshire.

Honden houden van muziek. Ze luisteren het liefst naar rock en naar reggae. Daar worden ze rustig van. Wil je je hond meer dan 10 lekker kalm houden, dan is Reggae Music for Dogs and Puppies! aan te bevelen. Beluister de video hieronder.

Rock Island Line is een nummer dat gezongen werd door Kelly Pace and Prisoners. Het nummer werd in 1934 opgenomen in de gevangenis in Arkansas door John Lomax. Het lied gaat over een trein die rijdt van Chicago, Rock Island en Pacific Railroad. De machinist van de trein liegt over de route omdat hij geen tol wil betalen.