Muzikale Ontdekkingen, deel 15

In Muzikale Ontdekkingen, deel 15 gaat het over het allereerste optreden van Kraftwerk, de duurste platen die verkocht zijn op Discogs en Lurch uit de Addams Family als danser. Dit en meer muzikale ontdekking vind je in onderstaand artikel.

Muzikale Ontdekkingen

Bekijk hieronder deze en andere muzikale ontdekkingen die ik voor je heb verzameld in het vijftiende deel in deze rubriek.

Jim Bennett speelt een bijzondere cover van Get Lucky van Daft Punk op de basgitaar.

In interviews moet Debbie Harry van Blondie vaak oppervlakkige, vervelende en vernederende vragen van journalisten te beantwoorden. Ze houdt duidelijk niet van interviews.

Het allereerste optreden van Kraftwerk vond plaats in 1970 in het Duitse plaatse Soest. De band treeds dan op in televisieprogramma Rockpalast. Je ziet dan nog een heel andere Kraftwerk. Als je aan een optreden van Krafwerk denkt, dan zie bandleden die achter vier tafels staan zich als een robot gedragen. Maar op dit optreden is daar nog geen sprake van. Langharig tuig is het en het optreden is een beetje rommelig. Ook de muziek is nog niet wat het uiteindelijk is geworden. Tijdens dit 1970 optreden bestaat de band uit oprichters Ralf Hütter en Florian Schneider, plus drummer Klaus Dinger.

Discogs heeft een lijst opgesteld met de duurste platen die sinds de start van dit platform in 2005 zijn verkocht. In de Engelse lijst staat God Save The Queen van de Sex Pistols zowel de eerste als de vierde plaats, dankzij een verkoop van $16.125,18 in 2018 en $14.680,20 in 2017. The Beatles platen staan 10 keer op de Engelse lijst. Opmerkelijk is dat er op de Engelse lijst geen Prince album staat. In de Amerikaanse lijst staat het Black Album van Prince plaat op nummer 1 en werd in 2016 verkocht voor een bedrag van $15.000,-.

De band Los Jornaleros del Norte treedt op buiten de muren van de gevangenis in Los Angeles, waar vele migranten die zonder papieren de Amerikaanse grens zijn overgestoken. Als ze gepakt worden, dan belanden ze in de gevangenis. Ze moeten dan wachten dan op hun uitzetting. De muziek van Los Jornaleros del Norte biedt deze migranten hoop en troost.

Lurch de grote supersterke butler van de Addams Familyis beroemd om zijn gegrom. Hij is de aangewezen persoon om de zware klussen uit te voeren. Toch is hij ook muzikaal. Hij speelt graag orgel en kan dansen. In 1965 bracht hij zelf een eigen grommende dansplaat uit Do the Lurch.

Shuffle All The Songs is een leuk speelgoedje om mooie nummers uit alle 50 miljoen liedjes die op Spotify staan, te ontdekken. Log via Shuffle All The Songs in op je Spotify account en krijg een liedje voorgeschoteld. Je kunt gelukkig ook een beetje filteren op genre, jaar en op populariteit.