Muzikale Ontdekkingen, deel 14

In Muzikale Ontdekkingen, deel 14 gaat het over Rock and Roll vrouwen, ballet, de handelsoorlog hit, de onbreekbare gitaar en wist je dat er gemiddeld 5,34 mensen aan één enkele hit schrijven?

Muzikale Ontdekkingen

Bekijk hieronder deze en andere muzikale ontdekkingen die ik voor je heb verzameld in het veertiende deel in deze rubriek.

Mensen die van instrumentale muziek houden, schijnen intelligenter te zijn. Geen grap. Het wordt aangetoond in een onderzoek van Elena Racevska die studeert aan de Oxford Brookes University.

Hoeveel mensen zijn er nodig om een hitsingle te schrijven? Music Week heeft het uitgezocht en heeft alle de top 100 van vorig jaar bekeken. Het blijkt dat er gemiddeld 5,34 mensen schreven aan één single. Aan These Days van Rudimental schreven zelfs 9 mensen mee.

De handelsoorlog tussen de V.S. en China zorgt voor een liedje. Het nummer heet Trade War en het is een hit in China.

Als je aan Rock and Roll denkt, denk je aan Chuck Berry, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Little Richard en Buddy Holly. Allemaal mannen. Vreemd! Waren er geen Rock and Roll vrouwen? Ja natuurlijk wel, maar die werden alleen niet zo beroemd als mannen. Leah Brantstetter heeft onderzoek gedaan naar vrouwen in de Rock and Roll. Dat bleken er veel meer te zijn, dan dat je denkt. Op de website Women in Rock & Roll First Wave vertelt ze verhalen en laat ze muziek horen van deze vrouwen. Luister bijvoorbeel eens naar Sparkle Moore.

Een band die bestaat uit robots? Ja het bestaat en de band heet Compressorhead . Ze kunnen ook nog echt spelen. In onderstaande video spelen ze Smells Like Teen Spirit van Nirvana. Ik vind het eng.

Het Hong Kong Ballet bestaat 40 jaar en omdat te vieren hebben ze een video gemaakt. Gekleed in neon fashion, dansen ze in een urban omgeving op een remix van Ravels Boléro.

The Day My Kid Went Punk is een film uit 1987 over een zoon die punker wordt en de vreselijke zorgen die zijn ouders hierover maken. Het al je als ouder maar overkomen. Vreselijk!

The Great Gig in the Sky van Pink Floyd wordt gecoverd door Charlie Draper op de theremin.

Bizarre gitaarsolo van Celestial Inferno.

Gitaarbouwer Sandvik heeft een onbreekbare gitaar gebouwd. Yngwie Malmsteen heeft al meer dan 100 gitaren stukgeslagen. Nu mag hij het proberen met de Sandvik

De 10 mooiste liefdesliedjes volgens Nick Cave. Where’s the Playground Susie van Glen Cambell staat ook in zijn top 10.