Muzikale Ontdekkingen, deel 13

In Muzikale Ontdekkingen, deel 13 gaat het over babbelende astronauten, een Pyro-Trombone, het allerduurste vinyl ooit verkocht op Discogs, platenkunst en Cindy und Bert.

Muzikale Ontdekkingen

Bekijk hieronder deze en andere muzikale ontdekkingen die ik voor je heb verzameld in het dertiende deel in deze rubriek.

Het nummer Tiny Dancer van Elton John verscheen op zijn vierde album Madman Across the Water. De tekst is van Bernie Taupin. John geeft in onderstaande video uitleg over tekst en muziek.

蓄音盤 van あがた森魚, oftwerl Chikuonban uit 1970 van Morio Agata staat op de honderdste plaats in de top 100 duurste album die verhandeld zijn op Discogs. Het kostte $2.869 en werd in juli 2017 verkocht. Agata is een singer songwiter uit Japan. Luister hieronder naar 青い華燭.

Op nummer 1 van de allerduurste vinyl albums ooit verkocht op Discogs, staat The Black Album van Prince. Dat werd verkocht in juni 2018 voor een bedrag van $27.500,- Bekijk de hele top 100 op het blog van Discogs.

Nasa staat voor National Aeronautics and Space Administration. Deze organisatie is verantwoordelijk is voor het Amerikaanse ruimtevaartprogramma. Je kunt meeluisteren met de avonturen van de Nasa werknemers en astronauten. Nasa heeft namelijk een Soundcloud account. Luister bijvoorbeeld eens naar de felicitaties vanuit het Johnson Space Center aan SpaceX met het loskoppelen van het Crew Dragon-ruimtevaartuig van het internationale ruimtestation ISS.

Een Pyro-Trombone is een vuurspugende trombone. Het is een uitvinding van de Fransman Valentin Guerin. Niet alleen prachtig om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken.

Paul McCartney praat over het uiteenvallen van The Beatles. Eigenlijk hadden ze nooit uit elkaar willen gaan. Maar John Lennon koos voor Yoko.

Monica Franceschi maakt kunst van oude lp’s. Scratch My Vinyl heet haar kunst. Van oude vinylplaten maakt ze schilderijen. Ze gebruikt geen verf, maar krast het vinyl tot een beeltenis van een bekende muzikant.

Infalco is een leuk speeltje om muziek te ontdekken. Zoek een van je favoriete nummers en er verschijnt een diagram van gelijksoortige nummers die in dezelfde afspeellijst zijn opgenomen.

Cindy und Bert zingen in 1971 Der Hund Von Baskerville. Schlagermetal!

Nog een prachtige cover. De Spaanse Dolores Vargas La Terremoto zingt Chirpy Chirpy Cheep Cheep, dat ooit een hit werd voor Middle of the Road. Bijzondere videoclip!