Muzikale Ontdekkingen, deel 12

In Muzikale Ontdekkingen, deel 12 gaat het over een heavy metal triangel, een muzikale quiz, de gitaren van Steve Vai, 106 jaar oud en nog steeds drummen en vocale uitbarstingen.

Muzikale Ontdekkingen, deel 12

Bekijk hieronder deze en andere muzikale ontdekkingen die ik voor je heb verzameld in het twaalfde deel in deze rubriek.

Top of the Spots is een Spotify Quizje: welk nummer is het meest gestreamed op Spotify.

Taal bestaat nog niet zo lang. Pas 100.000 jaar geleden begon men te communiceren et woorden. Voor die tijd gebruikte men klanken om emoties als angst, woede, verwarring, opluchting en meer uit te drukken. Deze vocale uitbarstingen zijn verzameld op een kaart. Klik ergens op de kaart en je hoort de klank.

Heavy metal triangel speler.

heavy metal triangel
Afbeelding via Bits and Pieces

Steve Vai is een legendarische gitaarvirtuoos. Samen met Joe Satriani kan hij gerekende worden tot de belangrijkste gitaristen van de jaren’80 en ’90. En een beroemd gitarist heeft ook wel enkele gitaren. Vai heeft er heel veel. Bekijk al zijn gitaren op zijn website.

gitaar van Steve Vai
Vai op de Eye Pyramid On Finish. Bron afbeelding: Alberto CarrascoCC BY 2.0, via Wikipedia

Het Orkestar harmonika uit Bosnië speelt Billie Jean op de accordeon.

Viola Smith is 106 jaar en drumt. Ze is waarschijnlijk de oudste drummer op deze aardkloot. Haar geheim voor een gezond en lang leven zijn: energiek drummen en zo af en toe een glas goede rode wijn. Bekijk onderstaande video uit 1939 met Smith op de drums.

De Tamburo Meccanico XXI is een mechanische drummachine die is gebouwd met Legostenen. Deze drummachine is geïnspireerd door het werk van Leonardo Da Vinci en wel op de Tamburo Meccanico. Bekijk het model van Lego hieronder

Luister naar de Hongaarse versie van Honky Tonk Women.

Het Amerikaanse musicoloog-programmeur-duo Lejaren Hiller en Leonard Isaacson componeerde in 1957 de Illiac suite. Het was de eerste computer-gecomponeerde muziek. Luister hieronder naar deel 1 van deze suite.