Muzikale Ontdekkingen, deel 11

In Muzikale Ontdekkingen, deel 11 gaat het over Boybands, New Orleans Jazz en klassieke muziek, bassist James Jamerson en bijzondere kapsels.

Muzikale Ontdekkingen, deel 11

Bekijk hieronder deze en andere muzikale ontdekkingen die ik voor je heb verzameld in het elfde deel in deze rubriek.

Doe een quizje om erachter te komen of je toondoof bent.

Luister je graag naar de radio? Op Radios.yt kun je kiezen uit meer dan 11550 radiostations.

BeepBox is een interactieve tool om muziek mee te maken. Het resultaat kan je exporteren. Leuk om mee te klooien.

Op Pudding.cool is een audiovisueel overzicht te vinden van alle Boybands die sinds 1980 een hit hebben gescoord en in de Billboard hebben gestaan.

RecordRader is een handig site voor liefhebbers van vinyl die vaak op Spotify muziek luisteren. Je kunt op deze site namelijk inloggen met je Spotify account. Je krijgt dan vervolgens een overzicht van al jou favoriete albums te zien. Niet de digitale versie op Spotify, maar echte lp’s. Je kunt die plaat vervolgens gelijk kopen bij een van de vele platenhandelaren.

The Stones oefenen het nummer Sympathy For The Devil.

New Orleans Jazz en klassieke muziek gaan prima samen. Luister maar naar een optreden van Doreen Ketchens samen met het Louisiana Philharmonic Orchestra.

Devo was een new waveband uit de V.S. en een van de eerste die gebruikmaakte van de synthesizer. Mark Mothersbaugh, een van de vier voormalige leden van Devo is nog steeds een groot liefhebber van dit instrument en heeft inmiddels een enorme verzameling opgebouwd. Bekijk het op onderstaande video.

Wist je dat je dat je niet alleen kunt luisteren naar basmuziek, maar er ook naar kunt kijken. Joe Stratton, de drummer en leider de Amerikaanse funkband Vulfpeck heeft enkele basfilmpjes gemaakt waarin de baslijnen van bassist James Jamerson gevisualiseerd zijn. Hieronder kun je kijken en luisteren naar de basgitaar van het nummer I Was Made to Love Her.

En wat hebben de baslijn van Billie Jean van Michael Jackson en I Can’t Go for That (No Can Do) van Hall & Oates met elkaar te maken. Luister naar onderstaande video en je komt er vanzelf achter.

Een kijkje achter de schermen tijdens een concert van de band Kiss. Bekijk beelden van uit 1979 die zijn genomen tijdens de Dynasty-tour.

Bruce Springsteen klinkt best wel als Dolly Parton. Luister zelf maar.

Kraftwerk werd in 1970 opgericht. Ze maken elektronische muziek en hun lievelingsinstrument is de synthesizer. In 1970 geven ze een concert in Soest. Door velen beschouwd als het allereerste techno concert. Bekijk hieronder de beelden.

Laetitia Ky maakt bijzondere kapsels. Op onderstaande zie je een muzikaal kapsel met trompet.

Afbeelding via Weird Universe

Meer voorbeelden vind je op haar Instagram pagina.

You Haven’t Done Nothin’ van Stevie Wonder gecovered door de Lamont Landers Band. Wat een stem!!