Muzikale Ontdekkingen, deel 10

In Muzikale Ontdekkingen, deel 10 gaat het over politiek vinyl, de meest gesamplede loop ooit, wegsukkelmuziek en de wasmachine als muziekinstrument.

Muzikale Ontdekkingen, deel 10

Bekijk hieronder deze en andere muzikale ontdekkingen die ik voor je heb verzameld in het tiende deel in deze rubriek.

In de Movie Music Quiz kun je kennis van filmmuziek testen.

Historical Records is een project dat vinyl platen bijeenbrengt die belangrijke politieke gebeurtenissen van de 20ste eeuw ten gehore brengen. Ook Nederlandse platen staan er op verzameld.

De meest gesamplede loop uit de geschiedenis van de muziek, is de drumsolo van 6 seconden uit het nummer Amen, Brother van The Winstons, uit 1969. Deze sample is gebruikt door artiesten als Skrillex, David Bowie en Salt-N-Pepa. Bekijk het hele verhaal in de minidocumentaire hieronder.

Het lijkt wel Lucky TV, maar dit is echt. Als de kerk nou niet leeg loop loopt….? Excommuniceren die man!

De band K-Pop band BTS is een schat voor de economie van Zuid-Korea. Het Hyundai Research Institute heeft berekend dat de boyband jaarlijks meer dan 3,6 miljard dollar de economie van het land inpompt. Dat is inclusief de 800.000 de toeristen die jaarlijks het land bezoeken alleen voor BTS. Luister naar een van hun grooste hits Idol.

oor streamen was er de cd, daarvoor waren er singletjes en lp’s en daarvoor was er 78-toerenplaat. The Internet Archive het The Great 78 Project opgezet waarin mensen hun 78 toeren platen digitaliseren en beschikbaar stellen voor andere luisteraars.

Onderstaand liedje kreeg ik toegestuurd van Aletta. Het is een soulvolle piano ballad over de innerlijke strijd tussen gevoel en verstand.

Hoewel het verstand weet dat het beter is om afscheid te nemen en afstand te houden, blijft het hart van een oude geliefde houden.In het nummer zingt Aletta haar eigen hart toe, en vraagt ze haar hart voorzichtig te zijn met deze gevoelens. De liefde bleek een illusie, het maakte haar kapot. Waar snap haar hart dat niet?

Hold Heart is geschreven, gespeeld en gezongen door Aletta, en gemixt door Rogier Grosman.

Eddie Vedder van Pearl Jam zingt Here Comes The Sun van The Beatles

Bassist gezocht. Gelukkig hoef je niet lang te zoeken!

Wil je even lekker wegsukkelmuziek waar je helemaal relaxed en slaperig van wordt? Bezoek dan eens MoodyMusic.Online

Bijzondere cover van Thunderstruck van AC/DC. Je hoort Shawn Lake op leadgitaar, Aaron Attaboy McAvoy op zang en ritmegitaar, de wasmachine zorgt voor het ritme en het gastoptreden wordt verzorgd door de droger.