Muzikale kaas van Aldi

Supermarktketen Aldi brengt muzikale kaas op markt. Vanaf afgelopen 6 februari zijn de kazen te koop, vlak voor de uitreiking van de Grammy Awards.

Muzikale kaas

Aldi brengt de 6 nieuw kazen zijn begin deze maand op de markt gebracht. De namen van de kazen zijn gebaseerd op titels van beroemde songs, te weten: Wake Me Up Before You Goat Goat, Sweet Cheddar of Mine, Girls Just Wanna Have Fontina, Pour Some Gouda on Me en Total Eclipse of the Havart. Alle kazen kosten $3,49 en worden geleverd in verpakking van 5 oz. (Lauper en Wham!) of 7 oz. (alle andere kazen). Helaas zijn deze kazen alleen in de Amerikaanse vestigingen van Aldi te koop.

Muziek en kaas

Overigens is de combinatie muziek en kaas niet nieuw. Een Zwitserse kaasmaker speelt muziek tijdens de rijping van zijn kazen. Wampfler denkt dat de smaak van zijn Emmentalers verandert. Dat komst volgens hem omdat muziek invloed heeft op de bacteriën die de vetzuren in kaas afbreken en daarmee dus de smaak van de kaas bepalen.

Onderzoek

Samen met de universiteit van Bern onderzoekt hij of hiphop, klassieke en rockmuziek invloed hebben op zijn kaas. Zijn kazen krijgen iedere avond muziek van onder andere Led Zepplin, A Tribe Called Quest en Mozart te horen. In maart dit jaar is het onderzoek afgerond en proeven kaasexperts de Emmentalers van de Zwitserse kaasboer.

Meer berichten over muziek en voedingsmiddelen zijn de cover van Africa van Toto op zoete aardappelen en een pompoen en de pepers die voor een zwetend orkest zorgen.

Bronnen: Blabbermouth, Delish, Loudersound, NOS