Lifehouse: de opera die er nooit kwam

Lifehouse was een sciencefiction-rockopera van The Who en was bedoeld als het vervolg op Tommy dat wel een enorm succes was.

Lifehouse

Lifehouse was een project van Pete Townshend. Hij schreef over hetzelfde personage als in Tommy, met dat verschil dat Liefhouse zich in de toekomst afspelen, waarbij muziek door de overheid verboden zou zijn. Lifehouse zou de tweede rockopera van The Who moeten worden. Maar het liep anders.

Flop

De andere bandleden snapten niets van de opera en Lifehouse flopte. Toch waren de nummers van Lifehouse te gek en in plaats van een opera te maken, werd besloten sommige nummers op de plaat te zetten. Na verschillende opnamesessies werden enkele nummers opgenomen. Maar Townsend wilde eigenlijk dat alle nummer op plaats zouden verschijnen.

Who’s Next

Zo werd het belangrijkste nummer uit de opera Pure and Easy niet opgenomen. De plaat waarop de meeste nummers uit de opera Lifehouse verschenen kwam er in 1971: Who’s Next. Een legendarisch rockalbum met klassiekers als Baba O’Riley en Won’t Get Fooled Again. Een album dat door velen als het allerbeste album van The Who beschouwd wordt.

Bronnen: Classic Rock Magazine, NPO 3FM Wikipedia