Leeslijst LetsGroef.nl

Leeslijstje met interessante sites die ik er regelmatig op nasla. Eigenlijk is leeslijst niet het goede woord, want in veel gevallen gaat het om een luisterlijstje. Hier vind je apps, blogs en sites die ik zoal tegenkom op het net. Het gaat om sites waar je online muziek kunt maken, links naar collecties met geluiden en muziekinstrumenten, soundmaps, online tools, rechtenvrije muziek en meer boeiends op het muzikale front. Ook zijn in dit leeslijstje sites opgenomen die eigenlijk niets met muziek te maken hebben, maar wel de moeite van het lezen waard zijn.

Apps                                  

Muziek Blogs                     

Muziek Instrumenten         

Online Muziek Maken        

Muziek Projecten               

Muziek Stijlen                    

Leeslijstje

Naslagwerk                        

Rechtenvrije Muziek          

Rechtenvrije muziek is muziek waarop geen auteursrecht meer rust. Pas na 70 jaar na de dood van de maker is die muziek rechtenvrij. Maar met rechtenvrij wordt vaak muziek bedoeld waarop de maker heeft afgezien van zijn auteursrecht en die composities en liedjes gratis ter beschikking stelt aan eenieder die dit wil gebruiken. Er zijn heel wat sites waar je die gratis muziek kunt downloaden. Hieronder vind je een aantal van die sites.

Soundmaps                        

Een soundmap is een archief van geluiden die verzameld zijn in een bepaalde stad, regio of land. De bedoeling is om een beeld te schetsen van die locatie, niet visueel, maar auditief.

Streaming                          

  • Forgotify: muziek die is vergeten op Spotify
  • Idagio: streaming dienst voor klassieke muziek

Geen muziek, wel leuk!      

Heb je opmerkingen, toevoegingen en suggesties die het vermelden waard zijn? Zie je een foutje of een niet werkende link, laat het mij dan a.u.b. weten en stuur me een mailtje.