Historische platen met geschiedenis op vinyl

Historische platen (Historical Records) is een project van Dani Gal. Hij verzamelt commercieel uitgebrachte vinylplaten die politieke gebeurtenissen uit de twintigste eeuw documenteren.

Geschiedenis op vinyl

De collectie met historische platen bevat meer dan 700 lp’s van toespraken en interviews van politieke wereldleiders, machthebbers, rebellen en andere betrokkenen. Op de platen zijn toespraken, speeches en radio-uitzendingen te horen. Het gaat over oorlogen en vredesakkoorden, over de mensenrechtenstrijd, de toespraak van de Amerikaanse president Richard Nixon in 1974, de kroning van koningin Elizabeth II en radio-uitzendingen van belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis. Op de site zijn niet alleen de albumhoezen verzameld, maar kun je de plaat ook daadwerkelijk beluisteren

Historische platen

Nederlandse historische platen

Ook is er aandacht voor Nederlandse historische platen met onder meer Sorry Veronica uit 1974 gaat over de geschiedenis van Radio Veronica, Juliana in zeventig bewogen jaren uit 1979 en uit 1963 dateert 150 jaar Koninkrijk – Wilhelmus Van Nassouwe.

Bronnen: Historical Records, Music, Travel and Culture