Hello Kitty Rockers

Ken je de Hello Kitty Rockers? Dat zijn wereldberoemde muzikanten die hun kunsten vertonen op Hello Kitty instrumenten. Zo laat metal gitarist Zakk Wylde zien dat je kunt rocken op een Hello Kitty minigitaar. Toetsenist  van Evanescence, Amy Lee laat zien hoe gevoelig een Hello Kitty keyboard kan klinken en John 5 speelt Country en Flamenco en andere stijlen op een Hello Kitty gitaar. En het klinkt allemaal fantastisch! Luister hieronder naar de Hello Kitty Rockers die op verzoek van het muziekblad Loudwire helemaal los gingen op een Hello Kitty muziekinstrument.

Akoestische Hello Kitty

De eerste muzikant is Zakk Wylde. Hij is een metalgitarist en speelde ondermeer bij Ozzy Osbourne en Black Label Society. Hij kan op iedere gitaar spelen, dus ook op een Hello Kitty exemplaar. Luister naar zijn akoestische versie van de klassieker M.I.B. van Black Sabbath.

Wie is Hello Kitty?

Hello Kitty is een meisje met een strikje in het haar. Het is een cartoonfiguurtje dat in 1973 bedacht is door de Japanse ontwerper Yuko Shimizu in opdracht van het Japanse bedrijf Sanrio. In 1974 werd dit figuurtje geïntroduceerd in Japan en twee jaar later ook in Amerika.

Hello Kitty
Hello Kitty. Bron afbeelding: Iamzette2493 [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons.

Speelgoed

Aanvankelijk was Hello Kitty een merchandiseformule voor een reeks speelgoedproducten. Het eerste product was klein roze portemonneetje. Later werd er ook een televisieserie voor kinderen gemaakt, waarop de kijkers nieuwe dingen konden leren, zoals rekenen, schrijven en lezen. Tegenwoordig is de naam Hello Kitty aan miljoenen producten verbonden, waaronder zelfs zaken die zich niet op kinderen richten.

Bronnen: HistoriekWikipedia

Muzikale stijlen

John 5 is een gitarist die ooit speelde bij David Lee Roth en Marilyn Manson. Hij laat zien welke stijlen je allemaal kunt spelen op een Hello Kitty gitaar. Hij laat er diverse horen. Luister naar wat country & western, flamenco en metal natuurlijk.

Gevoelig

Op een Hello Kitty muziekinstrument kun je ook ook prachtige ballads en gevoelige nummers ten gehore brengen. Luister maar eens naar Amy Lee. Zij is de leadzangeres en toetsenist van de Amerikaanse rockband Evanescence. Zij speelt het nummer I Will Follow You Into the Dark van Death Cab for Cutie op een Hello Kitty keyboard.

Hello Kitty drumstel

De voormalige drummer van Dream Theater, Mike Portnoy, is de drummende quizmaster in het spelletje ‘Raad de plaat’? Hij speelt de quiz op een Hello Kitty drumstel.

Meer Hello Kitty Rockers

Minder beroemd dan voorgaande muzikanten zijn The Wackids. Zij spelen Smells Like Teen Spirit van Nirvana op speelgoed muziekinstrumenten, waaronder een Hello Kitty drumstel.

Mechelle Sandoval speelt een deuntje op Hello Kitty Ukelele

En vooruit… nog eentje: Cole Dockter geeft een straatoptreden en soleert op een Hello Kitty drumstel.

Kan je er niet genoeg van krijgen? Luister dan naar meer Hello Kitty Rockers op de site van het Amerikaanse rockmagazine Loudwire.