Fluitende vogels in Britse hitlijst: single van de Vogelbescherming

Let Nature Sing is een single met in de hoofdrol fluitende en tjilpende vogels. Gisteren belandde deze fluitende vogels in Britse hitlijst en bereikte de 11 plaats in de Top 100 Singles Chart

Fluitende vogels in Britse hitlijst

Vorige week bracht de Royal Society for the Protection of Birds (RSPB), de Engelse Vogelbescherming, het nummer uit. Hiermee wil de organisatie aandacht vragen voor bedreigde vogelsoorten. Sinds 1966 zijn er al meer dan 40 miljoen vogels in Groot-Brittannië, Schotland en andere gebiedsdelen verdwenen en zijn er 25 bedreigde vogelsoorten in het Verenigd Koninkrijk. Deze aandacht blijkt te werken, want sinds de start van de campagne is de hashtag #LetNatureSing super populair op sociale media en staat de single op nummer 1 in iTunes .

Fluitende vogels in Britse hitlijst
Deze kuikens zingen zichzelf de hitlijst in. Bron afbeelding: Pixabay

Vogelgeluiden met melodie

Overigens zijn het geen willekeurige vogelgeluiden. Er zit wel degelijk een melodie in. De vogelgeluiden zijn gebruikt als instrumenten. De melodie is bedacht door Bill Barclay, muziekdirecteur bij theater Shakespeare’s Globe en de Britse folkmuzikant Sam Lee.

Kan je geen genoeg krijgen van Let Nature Sing? Luister dan eens naar deze Bird songs. Meer dan uur vogelgefluit!

Hou je van gefluit? Lees dan ook het artikel over kunstfluiten. En waarom wordt een song een hit en een ander lied een flop?

Bronnen: AD, BBC,Trouw