Exit Wounds opgenomen in de gevangenis

Movers is een Britse rapper die momenteel voor enige opschudding zorgt. Dat komt door zijn album Exit Wounds dat illegaal is opgenomen in de gevangenis.

Rappende moordenaar

Movers heet eigenlijk Terngu Agera. Hij zit een straf voor moord. Hij moet 30 jaar zitten oor het doodsteken van een man die op de bus zat te wachten. Hij heeft het album ongeveer anderhalf jaar geleden illegaal opgenomen en nam het op met behulp van een smartphone die zijn zus zijn cel had weten binnen te smokkelen.

Verwijderd van Spotify

Het album werd te koop aangeboden door de zus van Movers. Voor £9.99 kon je een cd aanschaffen via haar website. Ook kon je het album via Spotify beluisteren. Spotify heeft het album inmiddels verwijderd, maar het is nog wel via YouTube en SoundCloud te horen. Gewoon even googelen en je vindt het zo.

De kwaliteit vind ik niet echt om naar huis te schrijven, zoals ook de ‘poëtische’ teksten van Movers. Hieronder een voorbeeldje.

Hit man in his chest and neck then quick flee, looking at life cause was prints in the bloody car, two snitches due stitches, I move vicious. Murder squad got me 30 locked, my lawyer said he’ll bring it down.

Nabestaanden

Het had mij een beter plan geleken om dit als Spotify dit album gewoon had laten staan en ook alle andere muziekdiensten de inkomsten doorsluizen naar de nabestaande van het slachtoffer.

Movers is niet de enige artiest die muziek uit de gevangenis maakt. Ook The Edge of Daybreak startten hun carrière van uit de bak.

Bronnen: A Journal of Musical Things, Mirror