De laatste dagen van George Michael

George Michael overleed onverwacht. Op 25 december 2016 werd hij dood aangetroffen. Hij was slechts 53 jaar. De officiële doodsoorzaak was hartfalen. Toch zijn er veel vragen. De documentaire De laatste dagen van George Michael gaat op zoek naar de antwoorden.

Wereldster

George Michael was een wereldster. Een superster en waarschijnlijk een van de succesvolste zangers uit de jaren ’80 en ’90. Als Wham en als soloartiest scoorde hij vele hits. Hij won twee Grammy’s en verkocht meer dan 100 miljoen platen wereldwijd en van 1984 tot 2004 was hij de meest gespeelde artiest op de Britse radio.

De laatste dagen van George Michael
George Michael tijdens een optreden in 1988. Bron afbeelding: University of Houston Digital Library, Publiek Domein, via Wikipedia.

Depressief

Ondanks al zijn succes had hij het zwaar. Hij  worstelde met roemen homoseksualiteit en leed aan depressies  Ook voerde hij gevecht op gevecht met met zijn platenmaatschappij en met de pers. De pers en de paparazzi lieten hem niet met rust. Als Michael in de problemen komt, onder meer veroorzaakt door zijn drank en drugs verslaving, komen ze als vliegen op de stront af. Dat maakt hem depressief en mensenschuw.

25 december 2016

George Michael werd op 25 december 2016 dood aangetroffen in bed door zijn vriend Fadi Fawaz. Bij de uitwendige lijkschouwing werden geen verdachte omstandigheden aangetroffen. Om de doodsoorzaak exact vast te stellen, werd een inwendige lijkschouwing nodig geacht. Weken later, pas op 7 maart 2017, werd duidelijk dat Michael een natuurlijke dood gestorven was. De officiële doodsoorzaak was een verwijde hartspier door een ontsteking en leververvetting. De politie beschouwde het onderzoek naar Michaels dood daarmee als afgesloten. Toch waren er veel vragen. 

Pas op woensdag 29 maart 2017 werd hij begraven. Hij werd bij zijn moeder begraven op de Highgate Cemetery in Londen.

De laatste dagen van George Michael

In de documentaire Last Days Of George Michael worden de laatste dagen van het leven van Michael in beeld gebracht. Na zijn dood kwam er ook een groot geheim aan het licht. Het bleek dat hij miljoenen weggaf aan goede doelen. Hij was een filantroop van ongekend formaat. Een van de goede doelen waar hij veel aan schonk was de Thalassemia Society. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met het bestrijden van de ziekte Thalassemie, een erfelijke aandoening van het bloed. En dat is niet het enige goede doel waar Michael aan schonk!

Bekijk meer muziekdocumentaires.

Bronnen: Documentary HeavenNRCWikipedia