Breakdance is in 1930 bedacht door Earl Tucker

Earl Tucker, ook wel Snakehips genoemd, speelt de danser met de elastieken benen in de film Crazy House. Duidelijk is te zien dat zijn dansstijl een grote inspiratiebron was geweest voor Elvis Presley, de  voorloper was de breakdance en de Moonwalk van Michael Jackson. Bekijk het fragment hieronder.

Til It Happens To You

Til It Happens To You

Til It Happens To You is een nummer van Lady Gaga over seksueel misbruik Het nummer werd geschreven voor de documentaire The Hunting Ground, een film over seksueel misbruik op universiteiten in de Verenigde Staten. Aanrandingen en verkrachtingen zijn daar aan de orde van de dag. Er wordt alleen weinig over gesproken en de slachtoffers worden door de autoriteiten vaak tegengewerkt om hun verhaal te doen.

In Nederland is de situatie al niet veel beter. Zo geeft 1 op de 8 vrouwen in Nederland aan ooit te zijn verkracht. Jennie Lena maakte daarom een Nederlandstalige versie van het nummer van Lady Gaga, getiteld Als Het Jou Overkomt.

It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels

It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels was het feministische antwoord op het nummer The Wild Side of Life van Hank Thompson. Het nummer bevatte de tekstregel I Didn’t Know God Made Honky Tonk Angels, die Wells dus als titel gebruikte. Het nummer van Thompson gaat over zijn verloofde die hem verlaat voor een andere man. Het zijn altijd de vrouwen die de zondebok zijn van affaires. De man kan er immers niks aan doen, het is altijd de schuld van vrouw. Zij zijn de verleidsters. Het nummer van Wells werd een van de grootste country-hits van de jaren 50 . Het was voor het eerst dat een countryzangeres een nummer 1 hit in de country charts scoorde en dat met een feministisch lied.

It wasn’t God who made honky tonk angels
As you said in the words of your song
Too many times married men
Think they’re still single
That has caused many a good girl to go wrong

I Can’t Keep … Quiet

Op 21 januari 2017 zong Milck het lied Quiet tijdens de Womans March 2017. Dit was een protestmars tegen president Trump. De deelnemers aan de mars kwamen op voor vrouwenrechten en rechten van LGTB-ers en tegen het politiegeweld tegen afro-Amerikanen. Het optreden maakt indruk en ging viraal. Milck werd hiermee onbedoeld een belangrijke stem van MeToo beweging.

I can’t keep quiet, no-oh-oh-oh-oh
I can’t keep quiet, no-oh-oh-oh-oh
A one woman riot, no-oh-oh-oh-oh

 

Woman – Neneh Cherry

Woman van Neneh Cherry is een modern vervolg op het nummer It’s A Man’s World, van James Brown. Het nummer gaat over de moeilijkheden die vrouwen moeten overwinnen. Ze moeten veel harder aan de bak dan mannen. Woman kwam in juni 1996 uit  en werd een van de grootste hits van Cherry.

This is a woman’s world, this is my world
This is a woman’s world, for this man’s girl
There ain’t a woman in this world, not a woman or a girl
That can’t deliver love, in a man’s world

 

 

Just Because I’m a Woman: waarom jij wel en ik niet?

Just Because I’m a Woman is een nummer van Dolly Parton uit 1968. Het nummer gaat over een vrouw die boos is op haar vriendje omdat hij haar veroordeeld over eerdere seksuele relaties. Hij heeft ook wel eerder vriendinnen gehad. Waarom is dat dan niet erg?

Yes, I’ve made my mistakes
But listen and understand
My mistakes are no worse than yours
Just because I’m a woman

Kijk naar de fantastische clip met Dolly die heel veel haar heeft.