I Can’t Keep … Quiet

Op 21 januari 2017 zong Milck het lied Quiet tijdens de Womans March 2017. Dit was een protestmars tegen president Trump. De deelnemers aan de mars kwamen op voor vrouwenrechten en rechten van LGTB-ers en tegen het politiegeweld tegen afro-Amerikanen. Het optreden maakt indruk en ging viraal. Milck werd hiermee onbedoeld een belangrijke stem van MeToo beweging.

I can’t keep quiet, no-oh-oh-oh-oh
I can’t keep quiet, no-oh-oh-oh-oh
A one woman riot, no-oh-oh-oh-oh

 

Luister Anita

Anita Bryant is een Amerikaanse zangeres die als antihomoactiviste bekend is geworden. In 1977 voerde ze campagne tegen de gelijke rechten van homo’s. Zij vond homoseksualiteit zondig en homo’s zouden per definitie ongelukkig zijn en verandering nodig hebben.

De Zangeres Zonder Naam was het absoluut niet eens met de denkbeelden van Bryant en zong in 1977 een protestlied getiteld Luister Anita.

Maar beste vent hou gerust van je vriend.
En strijd voor je rechten
Desnoods er voor vechten
Waar je zou van beschuldigd heb jij niet verdiend.

Any Other Way van Jackie Shane

Any Other Way van Jackie Shane uit 1962 groeide uit tot een LBGT strijdlied. Jackie Shane was een transgender soulzangeres uit de jaren ’60, uit Toronto die haar eigen pad koos en besloot dat ze wilde zijn wie ze was. Ze was geboren als jongetje en leefde haar hele leven als vrouw. Ze kon zingen als de beste.

Lees Meer