Come and Get Your Love heeft na 46 jaar een videoclip

Come and Get Your Love was de allereerste hit van Redbone. In 1974 scoorde de band er een hit mee. Deze maand, 46 jaar later, ging de clip in première.

Redbone

Come and Get Your Love stond op het album Wovoka van Redbone. Het is een van de acht singles die de muziekgroep van Indiaanse afkomst had in Nederland. Hun absolute tophit was natuurlijk We Were All Wounded At Wounded Knee. Andere singles waren Maggie en The Witch Queen of New Orleans.

Come and Get Your Love

Come and Get Your Love werd als single uitgebracht in januari 1974. Het nummer deed het in Nederland veel minder goed, maar in de V.S. haalde het de vijfde plaats in de Billboard Hot 100 waarbij het liefst 18 weken lang behoorde tot de veertig best verkochte singles

Hail (hail)
What’s the matter with you? Feel right
Don’t you feel right baby?
Hail, oh yeah
Get it from the main vine, all right
Come and get your love

Come and Get Your Love
Redbone: Bron afbeelding MDSanker via Wikiepdia

Videoclip na 46 jaar

In de video die vol zit met archieffoto’s en nieuw artwork, wordt een Idiaan gevolgd die ge op een geestverruimende reis over de aarde en de ruimte maakt terwijl echte landschappen, graffiti en surrealistische beelden zoals vliegende schotels en Bigfoot worden gecombineerd. De clip is gemaakt door de in Mexico geboren producer en regisseur Juan E Bedolla en de Indiaanse kunstenaar Brent Learned.

Bekijk de clip hieronder

Bronnen: Indian Country Today, KTLO, Wikipedia