Bohemian Rhapsody overkill

Nummer 1 in de top 2000, een film, misschien wel een Oscar. Ik begin last te krijgen van een Bohemian Rhapsody overkill. Het nummer begint me te irriteren.

Positieve uitzonderingen

Toch zijn er een aantal positieve uitzonderingen, waarop je toch weer waardering krijgt voor dit nummer van Queen en er op een andere manier naar gaat luisteren. En dat is best moeilijk en ook die film draagt daar niet aan bij. Ik vond de film niet echt om naar huis te schrijven. Één grote verkleedpartij en die snor leek net echt. Leuk als je van karaoke houdt! Maar genoeg gezeurd. Op naar de zaken die Bohemian Rhapsody uit het slop trekken.

Kijken naar Bohemian Rhapsody

Allereerst Andy Dexterity. In 2017 tijdens TEDxSydney bracht deze performer het nummer ten gehore in een speciale uitvoering, namelijk in gebarentaal. Je kunt opeens naar het nummer kijken zonder het geluid te horen. Een goed medicijn tegen de Bohemian Rhapsody overkill. Heel bijzonder!

Soms werken cover ook om de irritatie te verwerken. Zo vind ik de versie van The Muppets fantastisch. Ook de versie van deze straatartiest is bijzonder en de blokfluitversie neemt het nummer gelukkig ook niet al te serieus.

Documentaire

En een ander goed medicijn tegen de Bohemian Rhapsody overkill is de minidocumentaire Why ‘Bohemian Rhapsody’ Is The Best Song Ever Written. Hierin wordt uitgelegd waarom dit nummer juist wel zo bijzonder is. Leuke wetenswaardigheden!

Heb jij ook een truc in strijd tegen de Bohemian Rhapsody overkill? Stuur me een mailtje met jouw medicijn tegen die overkill en ik voeg jouw verhaal aan dit artikel toe.