Bob Dylan huis wordt museum

Voormalige woonhuizen van beroemde muzikanten doen het goed op de woningmarkt. Vaak worden ze niet gekocht als woonhuis, maar worden ze omgebouwd tot museum. Ook het oude woonhuis van Bob Dylan in Minnesota wordt een Dylan museum.

Bob Dylan Drive

Bob Dylan fan, Bill Pagel -een apotheker, die ook Dylan-fansite boblinks.com beheert- heeft het voormalige huis van Dylan gekocht aan de Bob Dylan Drive. Het is een doodgewoon huis met twee verdiepingen met drie slaapkamers. Het ligt in in Hibbing, Minnesota en Dylan woonde er van 1948 tot 1959. Het huis dateert uit 1939 en Pagel kocht hett voor zo’n $ 84.000.

Dylan huis
Het huis in zijn jeugd woonde. Bron afbeelding: JonathunderOwn work, GFDL 1.2, Wikipedia

Bob Dylan huis

Het is overigens niet het enige Dylan huis dat Pagel in zijn bezit heeft. Hij kocht ook het huis waar Dylan de eerste 6 jaar van zijn leven doorbracht. Dit huis ligt in Duluth. Pagel kocht deze woning in 2001 op eBay gekocht voor $82.000. Ook dit huis wil Pagel ombouwen tot een Bob Dylan museum.

Andere levensstijl

Dylan heeft tegenwoordig iets meer te spenderen en houdt er een compleet andere levensstijl op naam. Zo woont hij in een heel ander huis. Hij woont in Malibu Californië. Ook heeft hij nog een stulpje in Schotland.

Bronnen: Bring me the news, Exclaim.ca, Rolling Stone