Bijzondere Covers: een top 10

Luister naar 10 bijzondere covers van wereldberoemde nummers. Bijzonder omdat ze gespeeld worden met behulp van ongebruikelijke muziekinstrumenten, op een heel speciale manier zijn uitgevoerd, door hele speciale muzikanten of omdat ze gewoon te gek zijn. Ik heb hieronder tien bijzondere covers op een rijtje gezet.

Bijzondere Covers

1. We beginnen de lijst met met Harder, Better, Faster, Stronger van Daft Punk gecoverd door het Four Play Clarinet kwartet. Klinkt lekker!

2. Ook het Rundfunk-Tanzorchester Ehrenfeld coverde Harder, Better, Faster, Stronger. Niet slecht!

3. Luca Stricagnoli speelt het nummer Bittersweet Symphony van The Verve op twee akoestische gitaren. Op zijn website vind je nog veel meer mooie plaatjes. Super knap en en beetje kitsch, dat wel.

4. Classical Gas op de ukelele. Dat is al heel speciaal, maar als je ziet wie de muzikant is… Een klein jochie ergens op straat in Taiwan. Daar gaan we nog veel van horen! Luister zelf maar.

5. Beluister een bizarre cover van Seven Nation Army van The White Stripes. Het wordt uitgevoerd met heel vreemde muziekinstrumenten: een elastiekje, een speelgoedkikker, een stofzuiger en meer.

6. Het Manastir Tuman in Oost Servië is een klooster dat dateert uit de 14de eeuw. Twee monniken uit dat klooster, Jeromonah Patar en Monah Teofil, spelen hun versie van Wasting Love van Iron Maiden.

7. Billie Jean van Michael Jackson op de akoestische gitaar. De muzikant is de Russische gitarist Alexandr Misko.

8. James Hill speelt het nummer Voodoo Child van Jimi Hendrix op de ukelele.

9. Sweet Child O’Mine van Guns n’Roses in een heel brave cover van the Capitol Children’s Choir.

10. Het laatste liedje in het lijstje van bijzondere covers is een beetje een vreemde eend in de bijt. Het is namelijk een televisiespotje voor John Lewis & Partners. Dit is een grote warenhuisketen in Engeland. Onlangs heeft dit warenhuis een reorganisatie en naamsverandering ondergaan. Met een speciale versie van Bohemian Rhapsody wil dit warenhuis laten zien dat deze verandering heeft geleid tot een exceptioneel bedrijf. De clip is in ieder geval zeker exceptioneel te noemen!

Luister naar meer unieke covers.