Kater verwerken op ADE Hangover

Het Amsterdam Dance Event is bij muziekminnend publiek wereldberoemd. De ADE Hangover is lang niet zo bekend. Het is dan ook pas de tweede keer dat dit evenement wordt gehouden.

Amsterdam Dance Event

De 23ste editie van het Amsterdam Dance Event vindt plaats van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober. Er draaien talloze artiesten op honderden feesten. Naar verwachting komen er zo’n 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Na een week vol dancefeesten wordt het ADE ‘relaxt’ afgesloten met het gratis toegankelijke festival ADE Hangover. Op deze hangover spelen tal van bands en dj’s. Ook vind je er onder meer hottubs, sauna’s, kunstinstallaties, een arcadehal, foodtrucks en natuurlijk een kampvuur. Op deze luie zondag kun je op een relaxte manier je kater verwerken en even lekker bijkomen van al dat dansgeweld.

ADE Hangover
Kater verwerken op de ADE Hangover. Bron afbeelding: Savara (deprecated) via Flickr

Crate Diggers Record Fair

Het allerleukste onderdeel van de ADE Hangover vind ik de Crate Diggers Record Fair, een markt waar je vinylplaten kan vinden. Deze platenbeurs wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Deze vinylmarkt wordt georganiseerd door Discogs. Er zijn tientallen kraampjes die platen verkopen. Natuurlijk vind je veelal vinyl met dance muziek. Maar ook zijn er andere genres verkrijgbaar.

ADE Hangover vindt plaats op het NDSM-terrein op 21 oktober van 12 uur tot 23 uur en is gratis toegankelijk! Meer informatie vind je op de website ADEhangover.com.

Overigens vind je nog veel meer vinylmarkten in de platenbeurs agenda.

Bronnen: Discogs,  Festivalinfo, NDSM